5 tips voor sfeer en gezelligheid in huis

Renoveren met visie

Hoera, de herfst zit op kruissnelheid! En dat betekent dat we het thuis graag extra gezellig maken. Maar hoe creëert u nu die knusse warmte in huis? Een paar interieurtips om dat gure herfstweer helemaal te vergeten!

Aan de haard

Na een wandeling door weer en wind is er niets gezelligers dan de haard te kunnen aansteken. Heerlijk opwarmen met een glaasje wijn of kop koffie! Er zijn verschillende opties voor een haard in huis: op hout, gas, elektrisch … Laat u door ons adviseren.

Decoreer voor sfeer

Het effect van decoratie wordt vaak onderschat. Kussens, plaids, tapijtjes en mooie gordijnen kunnen misschien overbodig lijken, maar vergis u niet: het zijn echte sfeermakers in huis. En geven uw interieur net dat tikkeltje extra. Kies dit najaar voor zachte, luxueuze materialen, zoals corduroy of suède.

Warme tinten

Welke kleuren kiest u best voor in uw huis? Warmrode- en aardetinten doen het altijd goed op de gezelligheidsbarometer. Onze tip? Denk vooral in kleurcombinaties – één kleur is immers geen kleur - en ga dus bijvoorbeeld na of een bepaalde tint goed past bij de vloer. Is een kleurtje tegen de muur net wat te definitief voor u? Integreer dan warme tinten met interieuraccessoires. Die zijn immers makkelijker te vervangen.

Hout = nooit fout

Geen warmer materiaal dan hout. En u krijgt er nog een flinke schep luxe bovenop, want hout straalt tijdloze klasse uit. Pakt u uw inrichting binnenkort aan? Overweeg dan een mooie, eiken parketvloer of houtaccenten in de keuken. Maar ook een mooie houten eettafel of accessoires kunnen echte blikvangers zijn en voor een knusse sfeer zorgen.

Focus op licht

Verlichting is ook een echte sfeermaker (of –kraker). Kies in de leefruimtes voor warm, indirect sfeerlicht. Wandlampen geven meteen veel sfeer. Maar ook vloerlampen zijn een goede optie. En nog praktisch ook, want u kunt ze makkelijk verplaatsen.

Ook de juiste en optimale indeling van ruimtes bepaalt mee dat gezellige gevoel in huis. Benieuwd naar wat dat kan betekenen voor uw huis?