Uw huis maakt u gelukkiger

Uw huis maakt u gelukkiger

Gezondheid, een leuke job, familie en vrienden … het zijn allemaal factoren die ons gelukkig maken. Maar wist u dat ook uw woning een grote rol speelt in uw geluksgevoel? Onderzoek wees namelijk uit dat we gelukkiger zijn als we trots zijn op ons huis en ons er goed voelen. Daar zijn we het bij SYBO helemaal mee eens! 

Welke factoren in ons huis vergroten dat geluksgevoel?

 • Comfort: de verwarming aan, alles netjes opgeruimd en opgeborgen in kasten, gezellig sfeerlicht ... In een huis dat voorzien is van het nodige comfort is het fijn thuiskomen. Het omarmt je bijna als een warm deken.
 • Veiligheid: het is belangrijk om uzelf en uw woning te beschermen tegen inbrekers, maar veiligheid staat ook gelijk aan duurzaamheid. En dat betekent onder meer investeren in goede dak- of muurisolatie, of in een goed onderhouden verwarmingsketel bijvoorbeeld.
 • Mooie inrichting: trots zijn op onze woning bepaalt maar liefst 44 procent van ons huiselijk geluk. En dat komt omdat we graag mensen uitnodigen thuis. Een mooie inrichting en bijbehorende decoratie spelen dan een cruciale rol.

3x tips om uw eigen stukje geluk vorm te geven

 1. Creëer een rustig plekje in huis
  Na een drukke dag is er niets zo fijn als tot rust komen in uw eigen huis. En dat kan voor iedereen anders ingevuld worden: een uurtje relaxen in bad of in de sauna, u nestelen in een leeshoekje met uw favoriete boeken en tijdschriften bij de hand of aperitieven bij de open haard … Waar dat plekje is, maakt niet uit. Zolang u er zich maar goed voelt en er helemaal kunt ontspannen.
 2. Investeer in mooie decoratie
  En dat kan heel breed gaan. Denk aan knuffelige kussens, een warme plaid, een mooie leeslamp, geurende kaarsen, sfeerverlichting … Kortom: alles wat u een warm en gezellig gevoel geeft.
 3. Vermijd rommel
  Veel rondslingerende spullen, die maar nergens een plekje lijken te vinden, zorgen voor onrust. En dat kunt u wel missen na een lange dag. Met voldoende opbergruimte en een slimme inrichting brengt u rust in huis.

Hulp nodig om meer rust en comfort in huis te brengen? Bij SYBO bouwen we graag mee aan uw stukje geluk!