Naar energielabel D dankzij een doordachte totaalrenovatie

energie zuinig renoveren

 

Krijgt u of erft u een woning vanaf 2023? Hou er dan rekening mee dat uw pand binnen de vijf jaar een energielabel D moet krijgen. De regel kadert in het klimaatakkoord en is de tussenstap naar energielabel A voor alle woningen in 2050. Paniek? Nee, hoor. Bij SYBO zorgen we er met een grondige totaalrenovatie voor dat u voor uw woning alle regeltjes kunt afvinken.

EPC: de start

Het EPC of het energieprestatiecertificaat moet de verkoper laten opstellen wanneer hij een huis verkoopt. Het vermeldt niet alleen de energiezuinigheid van de woning, maar ook welke ingrepen er nog nodig zijn om de woning te upgraden, én een indicatie van de kostprijs daarvan.

Samengevat: het is EPC is dus een goede leidraad om uw woning doordacht en energiebewust te renoveren.

Totaalrenovatie: een goed plan van aanpak

Natuurlijk hoeft u die werken niet in één keer te laten uitvoeren. Er is een tijdspanne van vijf jaar voorzien om alles af te werken. Toch is het een goed idee om al een doordacht plan van aanpak uit te stippelen. Zo weet u waarmee u rekening moet houden en gebeurt er geen dubbel werk, wat u uiteraard meer geld zou kosten.

En bij dat plan helpen we u graag. Een totaalrenovatie betekent niet alleen dat u van een woning een mooi en harmonieus geheel maakt waarin u tot rust komt. Het is ook dé weg om alle energiezuinige maatregelen in te calculeren, en uw woning toekomstproof te maken.

Wilt u meer informatie over onze aanpak voor totaalrenovatie?