Lente in huis met een vleugje Scandinavië

Lente in huis met een vleugje Scandinavië

Wie lente (en zomer) zegt, zegt frisse kleuren. En veel licht. Maar ook natuurlijke materialen. En dan denken we meteen aan de Scandinavische stijl die ondertussen zijn plaats veroverd heeft in de wereld van interieurinrichting. En terecht, want een Scandi-toets oogt niet alleen fris en mooi, het is ook stijlvol én tijdloos. Maar wat is nu zo typisch aan deze noordelijke interieurstijl?

Less is more

Scandinaviërs zijn heer en meester in het less is more-principe. Alles draait om de kunst van het weglaten. Hoe minder spullen, hoe beter dus. Én hoe groter en rustiger je woning lijkt.

Strakke vormgeving

Strakke lijnen zwaaien de plak en zijn zo typisch voor de Scandinavische vormgeving. In decoratie, zoals wandbekleding en textiel, vinden we veel geometrische – en vaak ook wel gedurfde – patronen terug.

Lichte kleuren

Omdat de Scandinavische zon vroeg ondergaat, is licht in huis erg belangrijk. Daarom vormt wit vaak de boventoon, gecombineerd met natuurlijke aardetinten en pasteltinten. Maar ook grijs en zwart. Door vooral lichte kleuren te gebruiken, wordt de hoeveelheid daglicht zo optimaal mogelijk benut.

Natuurlijke materialen

Natuurmensen, dat zijn Scandinaviërs ten voeten uit. En dat vind je ook terug in het interieur. Houten vloeren en meubels, plaids en schapenvachtjes geven de eerder koele en strakke inrichting een warm tegengewicht.

Hulp nodig om een Scandinavische wind door je huis te laten waaien? Ons team helpt je graag verder. Dankzij een moodboard op jouw maat creëren we al een eerste sfeerbeeld van je vernieuwde woning.