Doordacht renoveren? Drie tips voor veel praktisch comfort

Renoveren met een visie

Als je renoveert, wil je je woning het liefst tot in het kleinste hoekje benutten, zonder in te boeten aan comfort. Bovendien wil je maximale functionaliteit combineren met een smaakvolle uitstraling.

Mooie doelstelling, maar niet altijd even makkelijk te realiseren. Want het vraagt om een goed ruimtelijk inzicht van je woning, een creatief oog dat onmiddellijk de mogelijkheden spot én technische knowhow die de juiste materialen en technieken inzet. We inspireren je graag met een aantal tips:

1. Ingenieus ingewerkt

Soms is niets wat het lijkt. En dat geldt ook in je interieur. Een bar die geïntegreerd werd in een kast bijvoorbeeld, of een bureau dat verstopt zit achter een kastenwand. Bepaalde interieurelementen kun je dus verbergen voor meer rust en harmonie in huis. Maar ook niet zo esthetische toestellen kun je vakkundig wegwerken, zoals een airco in een kast.

2. Twee vliegen in één klap

Nu thuiswerk ingeburgerd is, is de scheidingslijn tussen werk en privé steeds dunner. Met andere woorden: komt er wel genoeg ontspanning na de inspanning? Koppel daarom eens het nuttige aan het aangename in je interieur. Een op maat gemaakt bureau dat eenvoudig opengeklapt kan worden tot een puzzeltafel bijvoorbeeld. Origineel? Absoluut. En plezier gegarandeerd!

3. Opgeruimd staat netjes

Een keuken kan weleens een kakofonie worden van toestellen. En dat komt de harmonie in huis niet ten goede, zeker niet als je weet dat de keuken door de jaren heen geëvolueerd is tot de belangrijkste ruimte in een woning. Dankzij draaischuifdeuren verberg je makkelijk al die toestellen en zijn ze ook nog altijd praktisch bedienbaar. Handig!

Wil je ook doordacht renoveren, maar weet je niet goed waar te beginnen?